X-Fitness Mozgásstúdió bemutatkozás

A fitness 4 éve nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt Gyulán, a Tesco üzletsoron. Nagyon hamar megszerették az emberek, hiszen kezdettől profi, tapasztalt edzők tartanak órákat széles választékban. Található nálunk Kangoo Jumps, FitForce, Iron Step, Rúd-fitness, Kung Fu, Gyermek torna és BodyForm. Az órarend folyamatosan bővül az új edzéstípusokkal, hogy mindig ki tudjuk elégíteni a nagyközönség igényeit. A sokféle bérletek közül mindenki ki tudja választani a számára megfelelőt, hiszen sok edzéstípussal párosíthatóak, de megtalálható külön óratípusra kialakított változatainkat is. Az áraink abszolút megfelelnek a gyulai ember pénztárcájához, így a kedvezményes jegyekkel és ingyenes órákkal igazán jó árakon vehetik igénybe az edzéseket.

A vendégeket 2 külön terembe várjuk, ahol más és más óratípust próbálhatnak ki. Külön terem van a nagy létszámú óráknak, a Rúd-fitnessnek és a saját testsúlyos edzésnek. Ezen felül folyamatosan bővítjük a szolgáltatásokon túl a termékeink választékát is. Kínálunk sportitalokat, fehérjéket, étrend-kiegészítőket, továbbá sportruházatot, zoknikat, törülközőket, magnéziát és sok mást, amire igény van.

A Rúd-fitness óratípust a megyében nálunk próbálhatják ki csak a vendégek. A folyamatos sztereotípiák miatt nehéz volt az indulás, de hamar rájöttek az emberek arra, hogy ez az óratípus nem a táncolásról és riszáról, szexisségről szól. Ma már jönnek hozzánk diákok, felnőtt nők és férfiak is, akik a saját testsúlyos edzés kedvező hatása miatt látogatják az órákat, így formálják testüket és lelküket egyaránt. Az egyik legnehezebb óratípus, így viszonylag kevesebben vannak, akik ezt választják, mint akik aerob edzésre járnak. De azoknak garantált a kockahas és az izmos kinézet.

A több, mint 4 éves működésünk alatt majdnem minden edzés teltházas órává nőtte ki magát, ami köszönhető a folyamatos reklámozásnak és a sporteseményeken való aktív részvételünknek. Már ott tartunk, hogy évente több mint 30-40 fellépésre kérnek fel minket, így az egész megyében próbáljuk megvetni a lábunkat.

A vendégeket családias hangulat fogadja, így mindenki nagyon kellemesen érzi magát az órák előtt közben és után. Szívesen jár hozzánk vissza mindenki.

Óratípusok:

Kung fu: A Ving Tzun legendája a Siu Lam (Shaolin) Kolostorban kezdődött a Qing dinasztia idején. A templom nemcsak szerzetesek szent helye, de az uralmon lévő Qingek ellen harcoló, és a katonák elől bujkáló lázadó forradalmárok búvóhelye is volt egyben. A lázadó tevékenység felszámolása során a császári csapatok a templomot is elfoglalták, porig égették, a szerzeteseket pedig kivégezték. A mészárlás elől öt papnak sikerült megmenekülnie. Név szerint Jee Shim (a templom apátja), Fung Dao-Duk, Miu Hin, Bak Mei (taoista szerzetes), és Ng Mui (apáca).

Ng Mui vándorlásai során egy időre, Sichuan és Yunnan tartomány határán lévő, a Daliang hegység lábánál fekvő Fehér Daru taoista templomban keresett menedéket. A legenda szerint itt történt, hogy szemtanújává vált egy daru és egy kígyó közötti küzdelemnek. A látottak inspiráló hatására egy új – ekkor még névtelen – harci rendszer alapjait fektette le. Bár művészetét a Ming dinasztia restaurálásáért küzdő loyalisták kiképzésére szánta, vándorlásai során megtanította stílusát egy fiatal lánynak, akit egy helyi bűnöző házasságra akart kényszeríteni. Ng Mui átadta tudását a lánynak, aki az apáca javaslatára nyilvános küzdelemre hívta ki “kérőjét”. Ving Tzun – az ifjú hölgy – fölényes győzelmével nemcsak a nem kívánt házasságtól szabadult meg, de egy csapásra híres küzdővé vált.

FitForce: Ezen az óratípuson rengeteg eszközt használnak a vendégeink. Kettlebellektől az ugráló kötélig a gördeszkán át, mindent, amivel még jobban fokozható az erő és az állóképesség. Nagyon hatékonyan fejleszti az izomzatot, így aki fogyni, formálódni szeretne, az is könnyedén be tud illeszkedni az óra menetébe. Természetesen az erőnléthez igazítja az edzőnk az órát, így könnyedén végre lehet hajtani a gyakorlatokat a folyamatos erőfejlesztés mellett.

Iron Step és  IronForm: Az edzéseim saját testsúlyos gyakorlatok összessége, amit különböző hosszúságú időkeretben hajtunk végre. Az Iron Step óra eszköze a step pad, amivel egyszerre könnyíthetünk és nehezíthetjük a gyakorlatokat. Minden elemhez használatba vesszük, így kialakítunk olyan gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy ne terhelhessük a bokánkat és a térdünket. Az IronForm egy step pad nélküli óratípus. A táncos, bokszos gyakorlatokat tarkítjuk saját testsúlyos elemekkel, szökkenésekkel és tartásokkal. Minél nehezebb gyakorlatokat kötünk össze, annál keményebb az edzés. Mindkét órán kardió és erősítő elemeket egyformán használunk, így végig izzadjuk az edzést és másnap garantált az izomláz.

Többféle időkeretet alakítunk ki, mindezt azért, hogy feszegessük testünk erő-állóképességét és elszántságunk határát. Csak akkor fejlődünk, ha magunkhoz képest mindig kicsivel többet teljesítünk. Ez nem nehéz, hiszen ezeken az órákon igyekszem minél nagyobb buli hangulatot teremteni, így el is feledkezünk arról, hogy kőkeményen végig nyomtunk 60 percet. Természetesen a hatás nem marad el.

Egy jól megválasztott étrenddel és ezekkel az óratípusokkal könnyen megvalósíthatjuk a céljainkat.

Kinek ajánlom az Iron edzéseket?

Akik szeretik a kihívásokat és rájöttek arra, hogy csak kardió edzésekkel nem lehet a feleslegtől megszabadulni. Minél nagyobb izomállományunk van, az annál nagyobb energiát éget és von el a szervezettől. Azok a fiatalok és felnőttek figyelmébe ajánlom, akik szeretnének súlyfeleslegüktől megszabadulni vagy csak izmosabbak lenni. Az egészséges életmód szerves része a jól megválasztott edzés, amellyel kiegyensúlyozott, boldog életet élhetünk. Akinek nagyobb súlyfeleslege van, az se ijedjen meg, hiszen minden nehezebb gyakorlatnak van egy könnyített verziója. Így akin van plusz 20-30 kg vagy ízületi fájdalmakkal küzd, vagy idősebb korosztályhoz tartozik, az is könnyű szerrel végig tudja edzeni az órát. Senkinek sem hagyom, hogy ne tudjon bekapcsolódni az edzésbe és ne tudja élvezni a kemény munka gyümölcsét.

X-Pole Fitness: Az óratípust a megyében nálunk próbálhatják ki csak a vendégek. A folyamatos sztereotípiák miatt nehéz volt az indulás, de hamar rájöttek az emberek arra, hogy ez az óratípus nem a táncolásról és riszáról, szexisségről szól. Ma már jönnek hozzánk diákok, felnőtt nők és férfiak is, akik a saját testsúlyos edzés kedvező hatása miatt látogatják az órákat, így formálják testüket és lelküket egyaránt. Az egyik legnehezebb óratípus, így viszonylag kevesebben vannak, akik ezt választják, mint akik aerob edzésre járnak. De azoknak garantált a kocka has és az izmos kinézet.

Vannak statikus és forgó rudunk is. Az utóbbival nehezíteni lehet a gyakorlatokat, hiszen a forgás miatt sokkal nagyobb erő hat ránk. Az erőnlétünkkel a hajlékonyságunk is egyre nagyobb lesz, így senkinek nem kell félnie, ha az elején nem megy a spárga. 1-6-os szintig tanulhatják a diákok a gyakorlatokat, így mindig tudnak tovább és tovább fejlődni és a szintrendszer folyamatosan bővül. Az általános órák az erőfejlesztésről szól, de vannak nálunk táncos órák is, ahol könnyed, lágy gyakorlatokat tanulhatnak a vendégeink.

Kangoo Jumps: A Kangoo órát egy speciális cipő segítségével csináljuk végig ami védi az izületeinket, így a nagyobb súlyfelesleggel rendelkezőknek, az idősebbeknek és az izületi panaszokkal élőknek is kiválóan alkalmas ez a sport. Kezdetben rehabilitációs célra hozták létre, hogy a sérülésekből felépülő sportolók el tudjanak kezdeni mozogni, aztán került be a fitnesz termekbe. Mára már óriási népszerűségnek örvend, hiszen egy nagyon bulis, megőrülős hangulat fogadja a vendégeket, akik a nap folyamán felgyülemlett feszültséget könnyen ki tudják magukból ugrálni az óra hatására. Továbbá nagyon hatékony alakformáló erővel is bír, számos vendégünk fogyott már le a „kezünk” alatt.

Gyermek torna: Gyerekeknek tartok képesség és készsége, erő, állóképesség fejlesztő órákat is. Ezek az edzések 90 percesek és az alap tornagyakorlatoktól kezdve magasabb szintekig, akrobatikus gyakorlatokat is megtanulhatnak nálunk. Rengeteg eszközt tudnak használni az edzőink, ami még élvezetesebbé varázsolja az órákat. Játékos, egyben komoly felkészülés bújik meg a háttérben. a gyerekek játszva tanulnak, így valóban hatékony az edzés, ha hobbi jellegű, ha komolyabb alapozás is a cél.

Néhány kép a stúdió életéről:

rúd Kangoo Jumps Iron Step1 Iron Step IMG_20150121_185524 FitForce X-Pole Fitness

Vélemény, hozzászólás?