Nem csak a testünket kell fitten tartani, hanem a lelkünket is. <3

balance-beach-exercise-317157

Azt érzed, hogy nem szeretnek? Hogy te mindent megteszel, de a párod rád sem hederít? Te minden percben rá gondolsz, de ő mintha teljesen máshol járna? Nem érzed elég közel magadhoz? Igényled a társaságát, de ő nem szenved a hiányodtól?

Ahhoz, hogy ezt megértsd elmesélek neked egy kis történetet. Egy szép téli napon megismerkedett egymással egy nő és egy férfi. Első látásra szerelem volt. Minden pillanatban izzott köztük a levegő. Csücsültek a rózsaszín felhőkön és együtt lóbálták a lábukat.Minden percet együtt töltöttek.

Pár hét elteltével a rózsaszín ködből kikukucskált a tudatos énjük és elkezdte rendszerbe zárni a kapcsolatot. Belepillantottak a naptárukba és megtervezték a következő randikat, nyaralást és az összeköltözést is.
A nő várt minden találkozást, mint a férfi. A férfi azonban a külön töltött időt nagyon rosszul élte meg. Azt érezte, hogy egyedül nem alkot egészet, a nő mellett érezte magát boldognak és teljesnek. Azt látta, hogy a kedvese boldog és kiegyensúlyozott nélküle is.
Találkozik a barátaival, mosolyog a családi fotókon, élvezi az életét. A férfi egyre jobban aggódott. Szenvedett a külön töltött napokban és nem találta a boldogságot, csak mikor a szerelmével együtt volt.

Mikor végre találkoztak a férfi kérdezgette a nőt, hogy te már nem szeretsz engem? Nem hiányzom neked? Nem érint meg a hiányom? A nő erre azt felelte, hogy minden percben hiányzol és szeretlek, de tudom, ha találkozunk, szerethetlek tovább. Várok minden pillanatot, amit együtt tölthetünk akkor is, ha épp nem vagy velem. A férfi ezt nem értette és próbálta a nőre rányomni az aggodalmát, amit egy idő után el is ért. Így mind a ketten szenvedtek egymás nélkül, így folyamatosan együtt voltak, de egy idő után csak veszekedés, elvárások és félelmek léptek a szerelem helyébe, ami azt eredményezte, hogy mind a kettő boldogtalan lett és szakítottak.

Ez egy teljesen hétköznapi történet. Majd minden kapcsolat ebbe torkollik és egy harmadik fél lép be a kapcsolatba, vagy az egyiknek elege lesz és kilép belőle. Mi is volt a probléma? Ki volt a hibás? Függetlenítsetek el a szerepektől és helyezzétek át a saját életetekbe ezt a szituációt.
Mindkét fél boldogan és kiegyensúlyozottan lépett bele a kapcsolatba. Szerették a családjukat, a barátaikat, munkájukat. Mikor megismerkedtek együtt fürdőztek a szerelem érzésébe, amit két boldog ember egymásnak adhat. A nő akkor is boldog volt, ha nem volt mellette a párja, várta a
következő találkozásokat és örömmel töltötte el a tudat, hogy szeretik. Ezt kisugározta magából, hiszen a boldogság látszik az emberen.

A férfi azt vette észre, hogy a nő nélküle is boldog és vidám. Ez őt elszomorította, mert azt érezte, hogy őt nem hiányolja, a nő nélküle is jókedvű. Beindult az önzése és a félelmei. Az önbecsülése teljesen visszaesett, mert a boldogságát a másik személyétől tette függővé. Tehát akkor volt boldog, ha a párja mellette van, szerelmet vall neki és ad. Ad szeretetet, figyelmet, szerelmet, támogatja őt. De ez nem szerelem. Ezek elvárások. Elvárjuk, mert azt hisszük el kell várnunk.

Gyermekkorban ezeket mind megkaptuk a szüleinktől feltétel nélkül. Minden figyelem ránk irányult, ebben fürdőztünk. Most, hogy a párunk figyelme másra is irányul azt érezzük, nem kellünk neki igazán. Nem szeret minket. Pedig gondoljunk bele. Egy kapcsolat csak akkor működhet, ha mindkét fél kiegyensúlyozott és boldog életet él, mint a megismerkedésük elején. Nem voltak elvárások, nem voltak feltételeik, szerették a másikat úgy, ahogy van. Minden természetes volt és gyermeki. Csak sajnos egyik félben megszólalt az egó, a saját önzése. És nem arra figyel, hogy önmagát építse és boldogságot vigyen ezáltal a kapcsolatba, inkább elszívja a másiktól, és nem tölti vissza.

Mi marad ezután? A hiány. Törekedjünk arra, hogy építsük magunkat kifelé is és magunktól legyünk boldogak, mert akkor tudunk másnak is adni.
És ha feltétel nélkül tudunk adni, az a kapcsolat működni fog. Ahol felszegi a fejét a féltékenység, az irigység, az elvárások és a ragaszkodás, az a kapcsolat halálra van ítélve.

Ezzel tarthatod fitten a lelked