Hozzávalók a tésztához:

  • 80 g zabpehely
  • 100 g görög joghurt
  • édesítő
  • 1 evőkanál natúr kakaópor

Őket keverd össze alaposan és lapítsd egy kerek csatos tortaforma aljába. Nem kell kivajaznod a formát. Én a legkisebbet használtam. 180 fokon 6 percig süsd.

Hozzávalók a krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g görög joghurt
  • 200 g túró
  • 1 tojás
  • 50 g liszt (teljes kiőrlésű vagy ch csökkentett)
  • édesítő

Őket is keverd össze és 180 fokon 40 percig süsd. A csokis bevonathoz fél doboz light kókuszkrémet 3-4 evőkanál kakaóporral és édesítővel keverd el és öntsd rá a kész tortára. A tetejére durvára tört mandulát szórj és mehet a hűtőbe.

Mandulás sajttorta recept