Állandóan fáradtság gyötör? Sosem tudod kialudni magad? Nem megy a koncentráció? Nyúzottan kelsz, fekszel és már eleged van ebből az állapotból? Adok pár tanácsot ahhoz, hogy jobban induljanak a reggeleid.

Ahhoz, hogy megoldást tudjak adni neked, először meg kell értened a miértjét. A fáradtság érzése elég sok dolognak lehet a tünete. Nézzük őket sorjában:

  • stresszes életmód elég sokszor okoz kellemetlenségeket. A folyamatos bizonyítási-, teljesítménykényszer és túlhajszoltság. Az agyad folyamatosan pörög a megoldásokon, így még éjszaka sem tudsz kikapcsolni, mikor pihenned kellene.
  • kevés alvás. A felnőtt szervezetnek általában 7-8 óra alvást ajánlanak a szakemberek. Ennyi idő alatt pihened ki magad. Ez természetesen függ a mély alvási szakasztól. Ebben a szakaszban nehezebben ébredsz fel, hiszen ilyenkor a tested fizikailag megbénul. Ne ijedj meg, ez egy természetes folyamat, de ha ebből az állapotból ébresztenek, akkor nagyon nehezen térsz csak magadhoz.
  • vitaminhiány. Mindig jelez a szervezet, ha hiányt vagy többletet észlel.
  • front. Rengetegen érzékenyek a frontokra, amely megkeserítheti az egész napodat.
  • túl sok sport vagy túl kevés. Mindig meg kell találni az arany középutat.
  • helytelen étkezés. Ha nagyon egyoldalúan étkezel, akkor azt nem csak a testeden tapasztalod, a szervezeted is jelez, ha gond van.
  • korai sötétedés.
  • az agyad. Igen, jól olvasod! Ha negatívan látod a világot, akkor könnyebben sodródsz olyan lelkiállapotba, ami lelassít.

Látod elég sokat tehetsz azért, hogy ez az állapot ne alakuljon ki és ne keserítse meg a napjaidat. Ha erre a pár dologra odafigyelsz, akkor sokkal fittebb leszel és mindenre IS jut energiád. 🙂

6 tipp a kirobbanó energiáért 🙂

  1. Tipp: Új célok!

Az új célok új erőforrásokat aktivizálnak. Ha kitalálsz magadnak egy vadi új, ropogós célt, az teljesen fel fog pörgetni. Olyan lendületet ad, ami energiával tölt fel és a kedved is sokkal jobb lesz. Ez lehet új hobbi, új fogadalom, de egy saját vállalkozás indítása is. Merj nagyot álmodni és töltsd fel magad csurig 🙂

2. Tipp: Kapcsold ki a telefonod!

Elalvás előtt 1 órával már ne használd se a telefonod, se laptopod. Inkább töltsd meg a kádat forró vízzel, locsolj bele levendulás illóolajat és merülj el benne. Gyerekeket addig passzold át apának és adj a kezébe egy vaskos mesekönyvet. Ha TV-re alszol el és a mobilod is az utolsó pillanatig a kezedben van, akkor a sok információt az agyad éjszaka próbálja majd feldolgozni. Ha pihenten ébredsz több energiát nyersz.

3. Tipp: Válts nézőpontot!

Ha folyton a negatív dolgokra koncentrálsz, akkor te is negatívvá válsz. Kerüld azoknak a társaságát, akik csak panaszkodnak. Ha valaki Face-en csak negatív dolgokat tesz ki, annak állítsd le a követését. A “minden szar” gondolataidat pedig iktasd ki. Próbáld meg más oldalról, külső szemlélőként megvizsgálni a problémáidat. A legtöbbször csak te látod olyan gyászosan az életed. Koncentrálj a jó dolgokra és örülj az apróságoknak.

4. Tipp: Egyél vitaminokat és étkezz rendszeresen!

Ha lemeríted a szervezeted, akkor ne várd azt, hogy másnap lesz energiád megváltani a világot. Szerezz be olyan vitaminokat, melyek nem 1 kapszulába lettek sűrítve. Hiszen más és más anyagokkal szívódnak fel. Az a legjobb, ha étkezéshez igazítod őket. Gyümölcs, zöldség és összetett szénhidrátok! Ne várd azt, hogy 1 alma megoldja a gondjaid. Étkezz többször többfélét és töltsd fel a szervezetedet. Lesz olyan cikk is, ahol kibontom melyik mire jó. 🙂

5. Tipp: Sport és szex!

Mindkét mozgásforma endorfint szabadít fel a szervezetedben. A szeretet érzése maga a boldogság. Ha boldog vagy azt érzed nincs lehetetlen. A rendszeres sport pedig nem csak a testedet formálja, a lelkedet is. Hiszen, ha elégedett vagy magaddal, az kihat a gondolkodásodra is. Nem beszélve az izmok oxigénellátottságáról, az állóképesség növeléséről és az anyagcsere gyorsaságáról.

6. Tipp: Vedd körül magad inspiráló emberekkel!

Ha pozitív emberekkel veszed körül magad, akiknek vannak céljaik és meghallgatnak, akkor te is sokkal bátrabban veted bele magad az új dolgokba. Nem egy lehúzó közegben tartózkodsz, hanem olyanok társaságában, akik tele vannak energiával, így könnyebben ragad át rád is. Ilyenkor töltődsz.

Gondolkodásunk formálása a legnehezebb, de mindenki tud változtatni, ha akar. Nyugex, 2 hónap és állítjuk az órákat! 😀

Mindig fáradt vagy? 6 tipp a kirobbanó energiáért
Cimke: